Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Δακτυλίδι παντζαριών με μαγιονέζα

Δακτυλίδι παντζαριών με μαγιονέζα



Συστατικά

  • 10 πατάτες
  • 3 παντζάρια
  • μαγιονέζα
  • γιαούρτι στραγγιστό
  • αλάτι κ.π. (= κατά προτίμηση)

Οδηγίες

  1. Βράστε τις πατάτες και λιώστε τες με ένα πιρούνι.
  2. Βάλτε τες στο μίξερ μαζί με τα παντζάρια και λίγο αλάτι. Θα πάρετε ένα ωραίο πουρέ χρώματος κόκκινου (το κόκκινο του βατόμουρου) που θα τον αδειάσετε σε μία φόρμα με τρύπα και θα τον κρυώσετε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
  3. Όταν έρθει η ώρα να σερβίρετε, αδειάζετε το περιεχόμενο της φόρμας σε πιατέλα αντίστοιχου μεγέθους και σερβίρετε με την μαγιονέζα, αραιωμένη με το γιαούρτι, στο κέντρο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να το ετοιμάσετε 1-2 ημέρες νωρίτερα και να το διατηρήσετε μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου