Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Παντζαροσαλάτα καραμελωμένη

Συστατικά

  • 1 πακέτο πατζάρια βρασμένα
  • 6 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 6 κουτ. σούπας ξύδι
  • 250 γρ. μαγιονέζα
  • 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομένο
  • 100 γρ. καρύδια

Οδηγίες

  1. Κόβουμε τα πατζάρια σε μικρούς κύβους. Σε τηγάνι βάζουμε πατζάρια- ζάχαρη-ξύδι. Ανακατεύουμε εως ότου απορροφηθούν τα υγρά και καραμελώσουν τα πατζάρια.
  2. Σε μπώλ τοποθετούμε τα πατζάρια. Όταν κρυώσουν προσθέτουμε μαγιονέζα-γιαούρτι-σκόρδο-και τα ψιλοκομμένα καρύδια και ανακατεύουμε καλά. Την αφίνουμε στο ψυγείο 1-2 ώρες πριν την φάμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι ωραία να διακοσμήσουμε την σαλάτα με μερικά μισά καρύδια.

Για διατροφή χωρίς γλουτένη ελέγξτε την μαγιονέζα και το ξύδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου