Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Δροσερή τέλεια σαλάτα με πατζάρι και καρύδια

Συστατικά

  • 3-4 πατζάρια ωμά
  • 3 κουταλιές της σουπας στραγγιστό γιαούρτι
  • 100-150 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
  • μισό μήλο
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι και, αν θέλετε, πιπέρι

Οδηγίες

  1. Αρχικά καθαρίζουμε τα πατζάρια και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Στη συνέχεια, τα κόβουμε σε ροδέλες, τα αραδιάζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο και τα αλατίζουμε. Από πάνω προσθέτουμε το γιαούρτι.
  3. Καθαρίζουμε το μήλο και το περνάμε στον ρεντέ, στο ψιλό, σαν να ήταν καρότο.
  4. Βάζουμε και το ψιλοκομμένο μήλο στη σαλάτα μας και από πάνω τα καρύδια και το λάδι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μια επίσης πολύ ωραία πρόταση για πατζάρια είναι να πολτοποιήσετε στο multi πατζάρια, γιαούρτι, σκόρδο, λάδι, αλάτι και ξύδι (αν θέλετε και καρύδια). Οι αναλογίες είναι θέμα προτίμησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου