Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Μελιτζάνες τηγανιτές
















Υλικά
2 μελιτζάνες φλάσκες
αλάτι, άσπρο πιπέρι
2 φλ. τσαγιού αλεύρι
½ - 1 φλ. τσαγιού νερό
1 – 2 φλ. τσαγιού μπύρα
λάδι για το τηγάνισμα




Εκτέλεση
Πλένετε και κόβετε τις μελιτζάνες σε ομοιόμορφες φέτες 1 εκ. περίπου. Τις αλατίζετε και τις αφήνετε να ξεπικρίσουν για 1 ώρα περίπου. Τις ξεπλένετε και βάζετε σε αποροφητικό χαρτί να στραγγίξουν καλά. Αναμιγνείετε το αλεύρι με 1 κουταλάκι αλάτι (περίπου) και λίγο άσπρο πιπέρι. Ρίχνετε το νερό και συμπληρώνετε μπύρα μέχρι να πάρετε έναν ελαφρά πυχτό χυλό. Ζεσταίνετε μπόλικο λάδι και ρίχνετε μέσα μία – μία φέτα μελιτζάνας, αφού πρώτα τις περάσετε από τον χυλό. Τις τηγανίζετε και από τις δυο πλευρές ώσπου να ροδίσουν καλά. Τις βάζετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει το περιττό λάδι. Σερβίρονται ζεστές σκέτες, με σάλτσα ντομάτας ή σκορδαλιά.
Σημ.: με τον ίδιο τρόπο γίνονται τα τηγανιτά κολοκυθάκια (εκτός από το στάδιο του ξεπικρίσματος) και σερβίρονται με σκορδαλιά ή τζατζίκι.

@ radicio.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου