Συστατικά
- 6 μήλα Τριπόλεως
- 5 κουταλιές της σούπας μαλακό αλεύρι
- 200 γρ. ψιλή ζάχαρη
- 3/4 του λίτρου λάδι (για το τηγάνισμα)
- Οδηγίες
- Καθαρίζουμε και περνάμε τα μήλα από τον τρίφτη του κρεμμυδιού.
- Τα δουλεύουμε με το αλεύρι και τη μισή ποσότητα ζάχαρης σε ένα βαθύ μπολ μέχρι να γίνει μία ομοιογενής ζύμη.
- Με ένα κουτάλι της σούπας ρίχνουμε στο καυτό λάδι τις κροκέτες και, αφού ροδίσουν, τις τοποθετούμε κατ΄αρχάς σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν το λάδι και στη συνέχεια τις τυλίγουμε στην υπόλοιπη ζάχαρη. Εάν θέλουμε, τις πασπαλίζουμε με κανέλα.
- Τρώγονται ζεστές.
Λίγα μυστικά ακόμα
Πηγή συνταγής: το βιβλίο 'Παραδοσιακές Συνταγές της Αρκαδίας' της Θηρεσίας Κοντογιάννη, 2η έκδοση, Εκδόσεις 'Μαϊνάς', 1999
from sintagespareas
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου