Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Μήλα τηγανητά

Συστατικά

  • 6 μήλα Τριπόλεως
  • 5 κουταλιές της σούπας μαλακό αλεύρι
  • 200 γρ. ψιλή ζάχαρη
  • 3/4 του λίτρου λάδι (για το τηγάνισμα)


  • Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε και περνάμε τα μήλα από τον τρίφτη του κρεμμυδιού. 
  2. Τα δουλεύουμε με το αλεύρι και τη μισή ποσότητα ζάχαρης σε ένα βαθύ μπολ μέχρι να γίνει μία ομοιογενής ζύμη. 
  3. Με ένα κουτάλι της σούπας ρίχνουμε στο καυτό λάδι τις κροκέτες και, αφού ροδίσουν, τις τοποθετούμε κατ΄αρχάς σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν το λάδι και στη συνέχεια τις τυλίγουμε στην υπόλοιπη ζάχαρη. Εάν θέλουμε, τις πασπαλίζουμε με κανέλα. 
  4. Τρώγονται ζεστές.

Λίγα μυστικά ακόμα

Πηγή συνταγής: το βιβλίο 'Παραδοσιακές Συνταγές της Αρκαδίας' της Θηρεσίας Κοντογιάννη, 2η έκδοση, Εκδόσεις 'Μαϊνάς', 1999


from sintagespareas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου