μισό κιλό ρεβίθια
3/4 κούπας ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας ή μισή κούπα πουμαρό
8-9 κούπες νερό (περίπου)
1 τριμμένο μεγάλο κρεμμύδι
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε από το βράδυ τα ρεβίθια σε μπόλικο νερό
με 1 κ.σ. αλάτι.
![DSC01466[1] DSC01466[1]](http://lh4.ggpht.com/_CgiKnFYIiWY/TQULQUIddCI/AAAAAAAAKGs/9d-nR2z7ZuI/DSC014661_thumb.jpg?imgmax=800)
Τα αφήνουμε όλο το βράδυ για να φουσκώσουν και να
μαλακώσουν.
Τα ξεπλένουμε με άφθονο νερό και τα βάζουμε στην
κατσαρόλα με το νερό της συνταγής.
![DSC01471[1][1] DSC01471[1][1]](http://lh3.ggpht.com/_CgiKnFYIiWY/TQULSH558OI/AAAAAAAAKHA/uS7EgaEJivY/DSC0147111_thumb.jpg?imgmax=800)
Μόλις αρχίσουν και βράζουν καθαρίζουμε και πετάμε τον
αφρό που σχηματίζεται.
![DSC01472[2][1] DSC01472[2][1]](http://lh3.ggpht.com/_CgiKnFYIiWY/TQULT8f-b4I/AAAAAAAAKHQ/5rsRX4_dsuM/DSC0147221_thumb.jpg?imgmax=800)
Προσθέτουμε το λάδι το κρεμμύδι,αλάτι,πιπέρι τον πελτέ
ή το πουμαρό και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά
με σκεπασμένο το καπάκι,μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια
και να χυλώσει το ζουμί τους.
![DSC01477[7][1] DSC01477[7][1]](http://lh5.ggpht.com/_CgiKnFYIiWY/TQULWOzjxGI/AAAAAAAAKHk/G79DCT2YaLM/DSC0147771_thumb.jpg?imgmax=800)
Σερβίρουμε με ελιές,διάφορα τουρσιά και παστά ψάρια.
from syntagesapospiti
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου