Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Ρεβίθια σούπα

Υλικά
μισό κιλό ρεβίθια
3/4 κούπας ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας ή μισή κούπα πουμαρό
8-9 κούπες νερό (περίπου)
1 τριμμένο μεγάλο κρεμμύδι


Εκτέλεση
Μουλιάζουμε από το βράδυ τα ρεβίθια σε μπόλικο νερό
με 1 κ.σ. αλάτι.

DSC01466[1]

Τα αφήνουμε όλο το βράδυ για να φουσκώσουν και να
μαλακώσουν.
Τα ξεπλένουμε με άφθονο νερό και τα βάζουμε στην
κατσαρόλα με το νερό της συνταγής.

DSC01471[1][1]

Μόλις αρχίσουν και βράζουν καθαρίζουμε και πετάμε τον
αφρό που σχηματίζεται.

DSC01472[2][1]

Προσθέτουμε το λάδι το κρεμμύδι,αλάτι,πιπέρι τον πελτέ
ή το πουμαρό και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά
με σκεπασμένο το καπάκι,μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια
και να χυλώσει το ζουμί τους.

DSC01477[7][1]

Σερβίρουμε με ελιές,διάφορα τουρσιά και παστά ψάρια.

from syntagesapospiti

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου