Υλικά
μισό κιλό ρεβίθια
3/4 κούπας ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας ή μισή κούπα πουμαρό
8-9 κούπες νερό (περίπου)
1 τριμμένο μεγάλο κρεμμύδι
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε από το βράδυ τα ρεβίθια σε μπόλικο νερό
με 1 κ.σ. αλάτι.
Τα αφήνουμε όλο το βράδυ για να φουσκώσουν και να
μαλακώσουν.
Τα ξεπλένουμε με άφθονο νερό και τα βάζουμε στην
κατσαρόλα με το νερό της συνταγής.
Μόλις αρχίσουν και βράζουν καθαρίζουμε και πετάμε τον
αφρό που σχηματίζεται.
Προσθέτουμε το λάδι το κρεμμύδι,αλάτι,πιπέρι τον πελτέ
ή το πουμαρό και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά
με σκεπασμένο το καπάκι,μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια
και να χυλώσει το ζουμί τους.
Σερβίρουμε με ελιές,διάφορα τουρσιά και παστά ψάρια.
from syntagesapospiti
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου