Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

Στραπατσάδα Ζακυνθινή

Υλικά :
  • 200 γρ. λάδι
  • 6 πιπεριές (2 κόκκινες, 2 πορτοκαλί, 2 κίτρινες) ψιλοκομμένες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 ντομάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια
  • 300 γρ. φέτα σκληρή
  • 100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 8 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
  1. Σε φαρδιά κατσαρόλα βάζετε το λάδι και τηγανίζετε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια για 4 – 5 λεπτά, να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν «χρώμα».
  2. Προσθέτετε τις ντομάτες και σιγοβράζετε για 3 – 4 λεπτά, να φύγουν τα πολλά υγρά.
  3. Προσθέτετε τη φέτα και ανακατεύετε, να ενωθούν όλα τα υλικά.
  4. Σε καθαρό μεγάλο μπολ χτυπάτε με σύρμα τα αυγά με την κεφαλογραβιέρα και ρίχνετε το μίγμα στην κατσαρόλα.
  5. Αφήνετε για 3 – 4 λεπτά, να σιγοψηθεί και να αρχίσει να πήζει. Γυρίζετε και ανακατεύετε ελαφρά, να πήξει η στραπατσάδα.
  6. Σερβίρετε με φρέσκια σαλάτα και ζεστό φρέσκο ψωμί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου