Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ

Τι θα χρειαστείτε (Για 6 άτομα)

  • 1 κουταλιά κοφτή ΑΛΑΤΙ
  • 1 κιλό ΚΙΜΑΣ
  • 1/2 φλιτζάνι ΚΡΑΣΙ ΚΟΚΚΙΝΟ
  • 1 φλιτζάνι ΝΕΑ ΦΥΤΙΝΗ
  • 1 λιωμένη σκελίδα ΣΚΟΡΔΟ
  • 2 μεγάλες ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ
  • χτυπημένο ελαφρά, 1 ΑΥΓΟ
  • λίγο ΠΙΠΕΡΙ & τριμμένο ΚΥΜΙΝΟ
  • 1 φλιτζάνι ΑΛΤΙΣ ΤΡΑΓΑΝΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ
  • 1 PUMMARO ΤΟΜΑΤΕΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ ΜΕ ΕΛΙΕΣ, ΓΙΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΚΑΙ PIZZA
Εκτέλεση:
  1. Αναμιγνύετε τον κιμά, το σκόρδο και το αλάτι.
  2. Μουσκεύετε τις φρυγανιές με το κρασί και με λίγο νερό. Τις προσθέτετε στον κιμά. Προσθέτετε επίσης το αυγό, λίγο πιπέρι και κύμινο. Δουλεύετε καλά το μίγμα, για να ενωθούν τα υλικά. Αφήνετε τον κιμά λίγο στο ψυγείο.
  3. Πλάθετε το μίγμα σε σουτζουκάκια, ενώ βρέχετε τα χέρια σας με λίγο κρασί. Τα τηγανίζετε με τη ΝΕΑ ΦΥΤΙΝΗ και τα βάζετε σε πιατέλα. Τα διατηρείτε ζεστά.
  4. Ρίχνετε το PUMMARO στο ίδιο τηγάνι. Προσθέτετε λίγο αλάτι και ελάχιστη ζάχαρη και το βράζετε για 15 λεπτά.
  5. Σκεπάζετε τις ελιές ΑΛΤΙΣ με νερό κρύο. Τις βράζετε για 5 λεπτά και τις στραγγίζετε. Τις ρίχνετε στη σάλτσα και αφήνετε να σιγοβράσουν για 20 περίπου λεπτά.
  6. Βάζετε τα σουτζουκάκια στη σάλτσα να βράσουν για 5 λεπτά. Σερβίρεται με ζυμαρικά, με ρύζι ή με τηγανιτές πατάτες.
Κατηγορία
ΚΡΕΑΤΑ

Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5)
1 - Πολύ εύκολη

Χρόνος παρασκευής
30 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος
40 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου