Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Μακαρόνια με Λουκάνικα και Ζαμπόν σε φόρμα

Υλικά

  • 1 κουταλιά θυμάρι
  • 1 κουταλιά ρίγανη
  • 2 κουταλιές πελτέ ντομάτα
  • 1 1/2 κούπα χυμό ντομάτας
  • 1/2 κιλό μακαρόνια σπαγγέτι
  • 1 κουταλιά σκόρδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 300γρ. λουκάνικο
  • 300γρ. ζαμπόν
  • 1/3 κούπας λάδι
  • 2/3 κούπας τυρί τσένταρ

Εκτέλεση

  1. Bράζουμε τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε. Τα τοποθετούμε σε μία φόρμα δαχτυλίδι. Σωτάρουμε στο λάδι το ζαμπόν και τα λουκάνικα. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και στο ίδιο λάδι, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τον πελτέ, την κέτσαπ και τα μυρωδικά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν.
  2. Ρίχνουμε το ζαμπόν και τα λουκάνικα μέσα στη σάλτσα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
  3. Αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα τα μακαρόνια και τα πασπαλίζουμε με τυρί.
  4. Ρίχνουμε το μίγμα με τα λουκάνικα στη μέση στα μακαρόνια και περιχύνεται με σάλτσα γύρω-γύρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου