Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΟΦΤΑ

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)

  • 1 κιλό χταπόδι
  • 1 πακέτο μακαρόνια κοφτά
  • 1 φλιτζάνι τσ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
  • 3 ντομάτες, τριμμένες (χωρίς την φλούδα) ή 1 κουταλιά πελτέ
  • 1/2 φλιτζάνι τσ. κρασί κόκκινο
  • πιπέρι
  • ελάχιστο αλάτι (στα μακαρόνια)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζετε και πλένετε το χταπόδι. Έπειτα το κόβετε σε μικρά κομμάτια και το τσιγαρίζετε στην κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι, για 7-9 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  2. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να πάρει μια βράση το χταπόδι για 10 τουλάχιστον λεπτά. Ρίχνετε τις τριμμένες ντομάτες ή τον πελτέ διαλυμένο σε ένα φλιτζάνι νερό.
  3. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 40-45 λεπτά αν είναι απαραίτητο προσθέτετε λίγο νερό ακόμα.
  4. Μόλις το χταπόδι είναι σχεδόν ψημένο, προσθέτετε μπόλικο νερό (τουλάχιστον 6-7φλιτζάνια). Μόλις βράσει το νερό προσθέτετε τα μακαρόνια, τα οποία ανακατεύετε 2-3 μέχρι να ψηθούν καλά για να μην κολλήσουν. Τέλος ρίχνετε το πιπέρι, ανακατεύετε και αφήνετε το φαγητό για .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου