Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Μακαρόνια με σάλτσα και ελιές

Υλικά
  • 1 πακέτο μακαρόνια σέλινο ή πένες
  • 200 γρ. ελιές πράσινες και μαύρες
  • 4 ώριμες ντομάτες
  • Φρυγανιά τριμμένη
  • Ρίγανη
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • Τριμμένο κεφαλοτύρι
  • Αλάτι
  • Λάδι

Ετοιμασία

  1. Ζεματάμε και ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους.
  2. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.
  3. Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμε τις ντομάτες, την πιπεριά, τις ελιές κομμένες στην μέση, την ρίγανη, τα ζυμαρικά και λίγο λάδι και ανακατώνουμε καλά όλα τα υλικά μας.
  4. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του φαγητού με φρυγανιά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά περίπου.
  5. Σερβίρουμε το φαγητό όσο είναι ακόμη ζεστό με τριμμένο κεφαλοτύρι.
Παραλείποντας το κεφαλοτύρι στο τέλος έχουμε μια υπέροχη νηστίσιμη μακαρονάδα, κατάλληλη και για τους αυστηρά χορτοφάγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου