Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Γαρίδες σαγανάκι

Νο 1

ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 κιλό Γαρίδες
  • 2 Κρεμμύδια ξερά
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κιλό Ντομάτες ώριμες λειωμένες
  • Αλάτι
  • 250 gr Τυρί Φέτα
  • 4-5 κ. σ. Λάδι
  • 1/2 ποτηράκι κρασί
  • 5 κλωνιά Μαϊντανό
  • Πιπέρι άσπρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε τις γαρίδες και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με τόσο νερό όσο να τις σκεπάζει.
  2. Τις βράζουμε για 5 λεπτά και φυλάμε το νερό που έβρασαν.
  3. Σε βαθύ τηγάνι με καπάκι ζεσταίνουμε το λάδι, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα.
  4. Προσθέτουμε τις ντομάτες και το αλατοπίπερο.
  5. Σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοβράστε για 30 λεπτά περίπου.
  6. Προσθέτουμε τις γαρίδες και λίγο νερό από αυτό που έβρασαν και βράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  7. Λίγα λεπτά πριν κατεβάσουμε το τηγάνι από την φωτιά προσθέτουμε τη φέτα κομμένη σε κομμάτια.
  8. Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε αμέσως.

Νο 2

Υλικά:

  • 1 κιλό μεγάλες Γαρίδες
  • 250 γρμ. σκληρή Φέτα
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού Ελαιόλαδο
  • 4 ώριμες Ντομάτα(ες)
  • 2 μέτρια ψιλοκομμένα Κρεμμύδι(α)
  • 1 (προεραιτικα) ψιλοκομμένη Πράσινη(ες) πιπεριά(ες)
  • 1 σκελίδα ψιλοκομμένο Σκόρδο
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένος Μαϊντανός
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • λίγη Πάπρικα

Τρόπος παρασκευής

  1. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, αφαιρείτε τους σπόρους και τις περνάτε από τον μύλο των λαχανικών.
  2. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σωτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά.
  3. Προσθέτετε τις ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνετε την σάλτσα να βράσει για λίγο.
  4. Βάζετε τις γαρίδες σε γιουβέτσι ή πυρέξ και τις περιχύνετε με τη σάλτσα.
  5. Προσθέτετε το μαϊντανό, την φέτα κομμένη κομματάκια και λίγη πάπρικα.
  6. Ψήνετε σε δυνατό φούρνο για μισή ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου