Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

ΦΙΛΕΤΑ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. φιλέτα γλώσσας
  • 3 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
  • αλάτι
  • 1 κονσέρβα καλαμπόκι
  • 200 γρ. βρασμένα φρέσκα μανιτάρια, κομμένα λεπτές φετούλες
  • 125 ml ξηρό κόκκινο κρασί
  • 30 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
  • 1 κουτ. της σούπας αλεύρι
  • 4 κουτ. της σούπας κρέμα γάλακτος
  • λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα φιλέτα του ψαριού. Τα ραντίζουμε με το χυμό του λεμονιού και τα αλατίζουμε. Στραγγίζουμε τα βρασμένα μανιτάρια από το χυμό τους καθώς και το καλαμπόκι από το ζουμί της κονσέρβας. Απλώνουμε το καλαμπόκι και τα μανιτάρια σε πυρίμαχο, γυάλινο σκεύος και περιχύνουμε με το κρασί.
  2. Ανακατεύουμε το βούτυρο με το αλεύρι και το απλώνουμε πάνω από το καλαμπόκι. Τοποθετούμε στο φούρνο μικροκυμάτων και ψήνουμε για 5 – 7 λεπτά στο 100, κατόπιν ανακατεύουμε και τοποθετούμε πάνω από το καλαμπόκι και τα μανιτάρια τα φιλέτα του ψαριού που έχουμε ετοιμάσει. Τοποθετούμε ξανά στο φούρνο και ψήνουμε για 5 – 7 λεπτά στο 100. Προσθέτουμε με προσοχή την κρέμα γάλακτος και γαρνίρουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου