Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

ΧΤΑΠΟΔΙ ΤΗΓΑΝΙΤΟ

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)

  • 1 κιλό χταπόδι
  • 1 φλιτζάνι τσ. ελαιόλαδο
  • ελάχιστο πιπέρι
  • ελάχιστη ρίγανη
  • 11/2 φλιτζάνια τσ. κρασί κόκκινο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζετε το χταπόδι, το πλένετε και το κόβετε σε μικρά κομμάτια. Το βάζετε σε ένα βαθύ τηγάνι σκέτο(χωρίς νερό), γιατί ψήνεται με το δικό του νερό. Σκεπάζετε με ένα καπάκι και σιγοψήνετε για 40 λεπτά.
  2. Τέλος ρίχνετε το ελαιόλαδο, το αφήνετε να ψηθεί για ακόμη 20 λεπτά και το σβήνετε με το κρασί. Σκεπάζετε και βράζετε για 15 λεπτά ώστε να πήξει η σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου