Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

ΓΛΩΣΣΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ

Τι θα χρειαστείτε (για 6 άτομα)
• 1 κουταλάκι ψιλοκομμένος ΑΝΗΘΟΣ
• 2 ½ φλιτζάνια ΓΑΛΑ
• 200 γρ. βρασμένες και καθαρισμένες ΓΑΡΙΔΕΣ
• 1 κιλό ΓΛΩΣΣΕΣ
• 2 κουταλιές ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ ΜΑΙΖΕΝΑ
• 5 ψιλοκομμένα ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΦΡΕΣΚΑ
• 250 γρ. ΒΙΤΑΜ
• ΑΛΑΤΙ και ΠΙΠΕΡΙ
• 1 χτυπημένο ΑΥΓΟ
• 200 γρ. κομμένη σε μικρούς κύβους ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΦΛΑΣΚΑ
• 250 γρ. τριμμένα (γραβιέρα, έμενταλ) ΤΥΡΙΑ

Εκτέλεση:
ή έτοιμη μπεσαμέλ της Knorr

1. Βγάζετε το δέρμα από τις γλώσσες. Κόβετε το κεφάλι και τα κόκαλα γύρω-γύρω. Χαράζετε τη γλώσσα στη μέση και από το άνοιγμα που δημιουργείται αφαιρείτε το κεντρικό κόκαλο. Τις πλένετε, τις αλατίζετε και τις αφήνετε κατά μέρος.
2. Σωτάρετε σε μια κατσαρόλα με 2 κουταλιές ΒΙΤΑΜ τα κρεμμυδάκια, τη μελιτζάνα, τον άνηθο. Τα αφήνετε στη φωτιά ώσπου να απορροφήσουν τα υγρά τους.
3. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε στο μίγμα της μελιτζάνας, τις γαρίδες, τη μισή ποσότητα από τα τυριά, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.
4. Γεμίζετε με το μίγμα τις γλώσσες στο άνοιγμα που δημιουργήσατε όταν βγάλατε το κεντρικό κόκαλο. Αλείφετε με το ΒΙΤΑΜ πυράντοχο σκεύος και τοποθετείτε εκεί τις γλώσσες.
5. Ετοιμάζετε ελαφριά μπεσαμέλ. Διαλύετε σε ½ φλιτζάνι γάλα το κορν-φλάουρ. Βάζετε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρόλα και όταν πάρει βράση ρίχνετε το μίγμα του κορν-φλάουρ και αφήνετε τη σάλτσα στη φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια ώσπου να πήξει. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνετε αλάτι-πιπέρι, την υπόλοιπη ποσότητα τυριών, το αυγό και ανακατεύετε.
6. Ρίχνετε την μπεσαμέλ πάνω στις γλώσσες και τις ψήνετε 20 λεπτά περίπου σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς. Σερβίρετε αμέσως.

Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5)
5 - Πολύ δύσκολη

Χρόνος παρασκευής
1 ώρα και 30 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος
20 λεπτά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου