Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Μακαρόνια με άσπρη σάλτσα, μανιτάρια και μπέικον

Υλικά
  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 1/2 κονσέρβα μανιτάρια
  • 1 μεγάλη κουταλιά βούτυρο
  • 1 κουτί κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. τυρί EDAM τριμμένο
  • 2 κύβους βοδινού ζωμού
  • 250 γρ. μπέικον
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Ετοιμασία
  1. Βράζουμε τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε.
  2. Σε ένα μπρίκι βάζουμε το βούτυρο, λιώνουμε τους δυο κύβους και περιχύνουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε να πάει παντού.
  3. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε στην μύτη του κουταλιού βούτυρο, τσιγαρίζουμε το μπέικον και τα μανιτάρια, ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσουν για λίγο.
  4. Βάζουμε τα μακαρόνια σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με το τυρί και περιχύνουμε με την σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου