Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

Σαλάτα για μπουφέ

12 – 14 μερίδες

Προετοιμασία 2 ώρες

Υλικά :

· 800 γρ. κοτόπουλο, στήθος ή πόδια

· 400 γρ. φιλέτο χοιρινό

· 150 γρ. μπέικον σε φέτες

· 400 γρ. λουκάνικα Φρανκφούρτης ή κοκτέιλ

· 40 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη

· 500 γρ. αγγούρι

· 200 γρ. μανιτάρια

· 8 ντομάτες σφιχτές, 500 γρ.

· 1 μεγάλο κεφάλι μαρούλισαλάτα, 300 γρ.

· 1 κουνουπίδι, 400 γρ.

· Αλάτι

· Πιπέρι

Ντρέσινγκ Σαντιγύ:

· 200 γρ. μαγιονέζα

· 3 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό

· 1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος

Ντρέσινγκ Σορόν:

· 200 γρ. Μπεαρνέζ ή Ρεμουλάντ (δέστετη συνταγή στην κάρτα)

· 2 κουτ. σούπας τομοτοπολτός

Ντρέσινγκ Βαλουάζ:

· 200 γρ. Μπεαρνέζ ή Ρεμουλάντ

· 1 κουτ. σούπας τοματοπολτός

· 1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν

· σταγόνες Ταμπάσκο

· 1 κουτ. γλυκού ξύδι με δρακόντιο (εστραγκόν)

· 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊ­ντανός.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

1. Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο και το χοι­ρινό φιλέτο, ροδίστε τα για λίγο σε καυτό βού­τυρο και ψήστε τα σε χαμηλή φωτιά για 15' -20'.

2. Βράστε το κουνουπίδι για 15' σε αλατόνερο και αφήστε το να κρυώσει. Τηγανιστέ το μπέι­κον να γίνει τραγανιστό.

3. Πλύνετε και κόψτε σε φέτες ή κομμάτια τα λαχανικά, όπως και το κουνουπίδι.

4. Κόψτε σε κομματάκια το κοτόπουλο, το χοιρινό φιλέτο και τα λουκάνικα.

5. Αναμίξτε σε σαλατιέρα όλα τα υλικά της σαλάτας.

6. Αναμίξτε τα υλικά για τα ντρέσινγκ. βάλτε τα σε 3 κούπες και σερβίρετε χωριστά, μαζί με ολόφρεσκο ψωμί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου