Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Μακαρόνια με σάλτσα ροδάκινου

Υλικά
  • 500 γραμμάρια μακαρόνια (σπαγγέτι)
  • 3 κομμάτια ροδάκινο κομπόστα
  • 1 κουτί αλεσμένα ντοματάκια
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλες κουταλιές φυτικό λίπος
  • Τριμμένο κεφαλοτύρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο τριμμένο

Ετοιμασία

  1. Μακαρόνια: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, προσθέτουμε μία μεγάλη κουταλιά της σούπας αλάτι και αφήνουμε να βράσει.
  2. Αφού βράσει καλά προσθέτουμε τα μακαρόνια, τα ανακατεύουμε και τα' αφήνουμε σε δυνατή φωτιά περίπου 8 λεπτά της ώρας.
  3. Αφού τα κατεβάσουμε από την φωτιά τα στραγγίζουμε και τα περιχύνουμε με το φυτικό λίπος που εν τω μεταξύ το έχουμε ζεστάνει μέχρι να βγάλει λευκό καπνό σε ξεχωριστό σκεύος.
  4. Σάλτσα: Ψιλοκόβουμε σε μια κατσαρόλα τα κομμάτια του ροδάκινου, και προσθέτουμε τα αλεσμένα ντοματάκια, το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και ελάχιστο μοσχοκάρυδο και αφήνουμε την σάλτσα να βράσει μέχρι να χυλώσει.
Τοποθετούμε την σάλτσα στο κέντρο του πιάτου πάνω από τα μακαρόνια και τα πασπαλίζουμε περιμετρικά με αρκετό κεφαλοτύρι τριμμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου