Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ

Τι θα χρειαστείτε (Για 6 άτομα)

  • 1 κλαράκι ΘΥΜΑΡΙ
  • 3 ψιλοκομμένα ΚΑΡΟΤΑ
  • 150 γρ. κομμένα ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ
  • 150 γρ. ψιλοκομμένες φέτες ΜΠΕΪΚΟΝ
  • ΑΛΑΤΙ & ΠΙΠΕΡΙ
  • 2 με 3 κλωνάρια ΣΕΛΙΝΟ
  • 1 σκελίδα ΣΚΟΡΔΟ
  • 1 κιλό ΦΑΣΟΛΙΑ ΞΕΡΑ
  • 200 γρ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΛΤΙΣ ΚΛΑΣΙΚΟ
  • 1 μεγάλο ΚΡΕΜΜΥΔΙ
  • 1 PUMMARO ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

Εκτέλεση:

  1. Βάζετε τα φασόλια από την προηγούμενη μέρα στο νερό να μαλακώσουν.
  2. Την επομένη τα στραγγίζετε, τα ξεπλένετε και τα βάζετε να βράσουν με κρύο νερό. Προσθέτετε τα λαχανικά, δηλαδή τα καρότα, το κρεμμύδι, το σέλινο, το PUMMARO, το σκόρδο, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και τ’ αφήνετε να βράσουν για 20 λεπτά.
  3. Τηγανίζετε το μπέικον και τα λουκάνικα με ΑΛΤΙΣ και τα προσθέτετε μαζί με το λάδι τους στη φασολάδα, πριν τελειώσει το βράσιμό της. Αν χρειασθεί, προσθέτετε λίγο νερό ακόμη. Αφήνετε να τελειώσει το βράσιμό της και τη σερβίρετε ζεστή. Μπορείτε να τη συνοδεύσετε με ρέγκες ψητές, ελιές, λακέρδα.

Κατηγορία
ΟΣΠΡΙΑ

Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5)
1 - Πολύ εύκολη

Χρόνος παρασκευής
8 ώρες

Χρόνος μαγειρέματος
1 ώρα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου