Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΠΟΛΟΝΑΙΖ

Τι θα χρειαστείτε (για 4 με 6 άτομα)

  • ΑΛΑΤΙ
  • μερικά φυλλαράκια ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ
  • 1 φύλλο ΔΑΦΝΗ
  • 200γρ. ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ή ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ
  • ½ κιλό μοσχαρίσιος ΚΙΜΑΣ
  • ½ κιλό (Νο 6) ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
  • 150γρ. ΝΕΑ ΦΥΤΙΝΗ
  • 3 με 4 ώριμες ψιλοκομμένες ΤΟΜΑΤΕΣ
  • ΠΙΠΕΡΙ
  • 1 κουταλάκι ΡΙΓΑΝΗ
  • 1 σκελίδα ΣΚΟΡΔΟ
  • 2 ψιλοκομμένα ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
  • 1 ΣΤΙΓΜΙΑΙΟΣ ΖΩΜΟΣ ΓΙΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ & ΡΥΖΙ KNORR

Εκτέλεση:
1. Ετοιμάζετε τον κιμά ως εξής:
Σωτάρετε το κρεμμύδι με την ΝΕΑ ΦΥΤΙΝΗ μέχρι να ροδίσει
Προσθέτετε τον κιμά ανακατεύοντας.
Κατόπιν ρίχνετε τις ντομάτες, τον βασιλικό, τη ρίγανη, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι, το ανάλογο νερό και τα αφήνετε όλα μαζί να βράσουν περίπου 45’.
2. Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό τόσο που να κρατάνε λίγο.
Τα κρυώνετε με άφθονο κρύο νερό, τα στραγγίζετε και τα σωτάρετε με καυτή ΝΕΑ ΦΥΤΙΝΗ.
3. Σερβίρετε τα μακαρόνια ζεστά σε μία πιατέλα περιχύνοντας με κιμά και πασπαλίζοντας με τυρί τριμμένο.

Κατηγορία
ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5)
1 - Πολύ εύκολη

Χρόνος παρασκευής
10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος
45 λεπτά



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου