Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

ΧΤΑΠΟΔΙ ΒΡΑΣΤΟ

ΥΛΙΚΑ (για 10 άτομα)
  • 1 κιλό χταπόδι
  • 1 φλιτζάνι τσ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι τσ. ξύδι
  • 1 κουταλάκι ρίγανη ή θυμάρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Πλένετε και καθαρίζετε το χταπόδι. Το βάζετε να βράσει σε άφθονο νερό για τουλάχιστον μια ώρα και 20 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
  2. Όταν το χταπόδι ψηθεί πολύ καλά, το τραβάτε με μια πηρούνα και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.
  3. Το σερβίρετε περιχυμένο με άφθονο ελαιόλαδο, ξύδι και πασπαλισμένο με την ρίγανη ή το θυμάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου