Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

Aχιβάδα ψιλή με μυζήθρα και γιαούρτι της Δώρας

Υλικά

  • 500 γρ. αχιβάδα ψιλή
  • 100 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι κόκκινο πιπέρι (καγιέν) ή πάπρικα
  • 1/2 κιλό μυζήθρα πικάντικη και σκληρή τριμμένη στον τρίφτη
  • Λίγο άνηθο

Ετοιμασία

  1. Βράζετε τα αχιβαδάκια σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε κρατώντας λίγο από το νερό που έβρασαν.
  2. Διαλύετε αυτό το νερό στο γιαούρτι και το ρίχνετε στα μακαρόνια.
  3. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το ζεσταίνετε μαζί με το βούτυρο μέχρι να μαραθεί. Περιχύνετε τα ζυμαρικά και τα ανακατεύετε ελαφρά.
  4. Πασπαλίστε με το τυρί το κόκκινο πιπέρι και λίγο άνηθο ψιλοκομμένο.
  5. Η συνταγή αυτή προέρχεται από τα Δωδεκάνησα και γίνετε εξίσου ωραία με κοφτό μακαρονάκι και πένες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου