Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

Burger αλα Μπάρμπα Στάθης

- Υλικά

- 450 γρ αρακάς extra fine Μπάρμπα Στάθη
450 γρ
μανιτάρια σε φέτες Μπάρμπα Στάθη
750 γρ πουρές πατάτας Μπάρμπα Στάθη
…και επιπλέον
1 κόκκινη πιπεριά
2 μέτρια καρότα
100γρ φινόκιο ψιλοκομμένο
10 φρυγανιές τριμμένες
100γρ σουσάμι
2 ασπράδια αυγών
200γρ κεφαλοτύρι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο (για τον πουρέ)
2/3 του φλιτζανιού γάλα (για τον πουρέ)
1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα (προαιρετικά)
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
λίγο μοσχοκάρυδο
λίγο αλεύρι (για το τηγάνισμα)
λίγο ούζο
λίγο ελαιόλαδο
λάδι για τηγάνισμα


- Εκτέλεση

Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο τον αρακά & τα μανιτάρια έως ότου απορροφήσουν το νερό τους & σβήνουμε με λίγο ούζο.
Χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας μας στο μισό & προσθέτουμε την πιπεριά, τα καρότα κομμένα σε μικρά κυβάκια, το φινόκιο & αλάτι. Σοτάρουμε ανακατεύοντας για 2-3΄ έως ότου τα λαχανικά απορροφήσουν το νερό τους. Αφήνουμε το μίγμα λαχανικών να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε τον πουρέ πατάτας ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέτουμε στον πουρέ 2 ασπράδια αυγών, κεφαλοτύρι, το μοσχοκάρυδο & αλάτι (μόνο στην περίπτωση που δεν έχουμε προσθέσει άλλο αλάτι στον πουρέ κατά την προετοιμασία του). Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Αφήνουμε το μίγμα πουρέ να κρυώσει & το βάζουμε στο ψυγείο για 20’.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πουρέ κουταλιά-κουταλιά στο μίγμα λαχανικών. Ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα (προαιρετικά), τριμμένη φρυγανιά & το σουσάμι. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Βγάζουμε το μίγμα, το πλάθουμε σε μπιφτέκια πάχους ενός εκατοστού, τα αλευρώνουμε καλά & τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρονται: Σε ψωμάκι ως
burger με ντομάτα, κρεμμύδι, μαγιονέζα & κέτσαπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου