Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

Ατομικά κρουασάν με καπνιστό Ζαμπόν

Για 8 τεμάχια

  • 230 γρ.σφολιάτα (έτοιμοφύλλο)
  • 75 γρ.κρέμαγάλακτος
  • 200 γρ.καπνιστόζαμπόν Γερμανίας (σεκομμάτι)
  • 1 κρόκοαυγού
  • 1 κουταλιάγάλα
  • 100 γρ.τριμμένοτυρίγκούντα Γερμανίας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι


  1. Απλώνετε το φύλλο της σφολιάτας στον πάγκο εργασίας και το κόβετε σε 8 τρίγωνα κομμάτια.
  2. Αλείφετε τα τρίγωνα με την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι.
  3. Κόβετε το ζαμπόν σε μακρόστενες λωρίδες. Τις τοποθετείτε κατά μήκος της μακρύτερης πλευράς τουτριγώνου. Μοιράζετε το τυρί.
  4. Τυλίγετε τα τρίγωνα, σχηματίζοντας μισο­φέγγαρα. Τα τοποθετείτε επάνω σε μια λαδόκολλα σε ταψί.
  5. Χτυπάτε τον κρόκο του αυγού με το γάλα. Αλεί­φετε τα κρουασάν και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου