Μερίδες: 4
'Έτοιμο σε: 45 λεπτά
Υλικά :
■ 3 κουτ. ελαιόλαδο
■
■
■
■
■
■
■ 8 λωρίδες μπέικον ολόκληρες ψημένες για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Ζεσταίνετε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και τηγανίζετε τα πράσα και το ψιλοκομμένο μπέικον, ώσπου να ψηθούν και να μαλακώσουν τα πράσα. Προσθέτετε το ρύζι και το ανακατεύετε, να καλυφθεί από το λάδι. Προσθέτετε σιγά-σιγά τον ζωμό λίγο-λίγο κάθε φορά, όπως στο βήμα 3 στον οδηγό για ριζότο.
- Βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο και την παρμεζάνα. Αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το ριζότο να «σταθεί» για περίπου 3 λεπτά.
- Ανακατεύετε, να αφρατέψει, και αδειάζετε σε μεγάλη πιατέλα ή σε ατομικά πιάτα. Ακουμπάτε επάνω τις λωρίδες του μπέικον και σερβίρετε αμέσως.
- 750 θερμίδες ανά μερίδα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου