Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

Ριζότο με Μπέικον και Πράσα

Μερίδες: 4

'Έτοιμο σε: 45 λεπτά

Υλικά :

3 κουτ. ελαιόλαδο

500 γρ. πράσα καλά πλυμένα και ψιλοκομμένα

150 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο

500 γρ. ρύζι για ριζότο (Arborio ή άλλο)

2 λίτρα ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών ζεστός

150 γρ. βούτυρο

50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

8 λωρίδες μπέικον ολόκληρες ψημένες για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  1. Ζεσταίνετε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και τηγανίζετε τα πράσα και το ψιλοκομμένο μπέικον, ώσπου να ψηθούν και να μαλακώσουν τα πράσα. Προσθέτετε το ρύζι και το ανακατεύετε, να καλυφθεί από το λάδι. Προσθέτετε σιγά-σιγά τον ζωμό λίγο-λίγο κάθε φορά, όπως στο βήμα 3 στον οδηγό για ριζότο.
  2. Βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο και την παρμεζάνα. Αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το ριζότο να «σταθεί» για περίπου 3 λεπτά.
  3. Ανακατεύετε, να αφρατέψει, και αδειάζετε σε μεγά­λη πιατέλα ή σε ατομικά πιάτα. Ακουμπάτε επάνω τις λωρίδες του μπέικον και σερβίρετε αμέσως.

  • 750 θερμίδες ανά μερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου