Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

ΣΤΗΘΗ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΜΙΣΤΑ

Τι θα χρειαστείτε (για 4 άτομα)
  • ΑΛΑΤΙ
  • 4 φέτες καπνιστό χοιρομέρι ή ΖΑΜΠΟΝ
  • 2 στήθη ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
  • 1 φλιτζανάκι ΟΥΙΣΚΙ ή ΜΠΡΑΝΤΥ
  • 3 κουταλιές ΝΕΑ ΦΥΤΙΝΗ
  • ΠΙΠΕΡΙ
  • 4 φέτες (κίτρινο,που λιώνει) ΤΥΡΙ
  • 1 μεγάλο κομμένο σε ροδέλες ΚΡΕΜΜΥΔΙ
  • 2 ψιλοκομμένες (1 ΠΡΑΣΙΝΗ & 1 ΚΟΚΚΙΝΗ) ΠΙΠΕΡΙΕΣ
  • 1 κουταλιά ΣΤΙΓΜΙΑΙΟΣ ΖΩΜΟΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ KNORR

Εκτέλεση:

  1. Αφαιρείτε τα κόκαλα από τα στήθη και τα κόβετε στα δύο. Αλατοπιπερώνετε.
  2. Κάνετε μία τομή στο πλάι και στο άνοιγμα που σχηματίζεται, βάζετε από 1 φέτα τυρί και καπνιστό χοιρομέρι ή ζαμπόν.
  3. Σοτάρετε σε μεγάλο βαθύ τηγάνι τα κομμάτια του κοτόπουλου, σε μέτρια φωτιά.
  4. Τα σβήνετε με το ουίσκι ή το μπράντι και όταν εξατμισθεί, τα βάζετε σε πιατέλα και τα διατηρείτε ζεστά.
  5. Ρίχνετε στο τηγάνι το κρεμμύδι και τις πιπεριές, πιπέρι και το στιγμιαίο ζωμό και τα σοτάρετε σε μέτρια φωτιά, ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  6. Βάζετε πάλι τα κομμάτια του κοτόπουλου στο τηγάνι και τα αφήνετε να ζεσταθούν και να λιώσει το τυρί με το οποίο τα έχετε γεμίσει.
  7. Σερβίρετε αμέσως.

Κατηγορία
ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ

Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5)
3 - Μέτρια

Χρόνος παρασκευής
30 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος
30 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου