Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

ΓΛΥΚΙΑ ΟΜΕΛΕΤΑ ΣΟΥΦΛΕ

Τι θα χρειαστείτε (για 2 άτομα)
  • ξεχωριστά 3 κρόκους και 2 ασπράδια, από 3 ΑΥΓΑ
  • 1 κουταλιά ΖΑΧΑΡΗ
  • ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
  • 2 ροδέλες στραγγισμένες και κομμένες ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΑΝΑΝΑ
  • 1 κουταλιά ΛΙΚΕΡ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
  • 2 κομμένες σε φέτες ΜΠΑΝΑΝΕΣ
  • 2 κουταλιές ΝΕΑ ΦΥΤΙΝΗ
  • ξύσμα από ½ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
  • 1 κουταλιά χυμό ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

Εκτέλεση:
1. Χτυπάτε σε μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού και το λικέρ. Χτυπάτε τα ασπράδια ώσπου να πήξουν ελαφρά.
2. Αναμιγνύετε το μείγμα των κρόκων με τα ασπράδια. Λιώνετε τη ΝΕΑ ΦΥΤΙΝΗ σε τηγάνι. Μόλις ζεσταθεί ρίχνετε το μείγμα των αυγών. Μόλις η ομελέτα κάνει κρούστα από κάτω σκορπίζετε πάνω της τα φρούτα.
3. Μεταφέρετε το τηγάνι με την ομελέτα στο ζεστό γκριλ του φούρνου για μερικά δευτερόλεπτα για να πάρει η ομελέτα χρώμα και να φουσκώσει από πάνω. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε αμέσως.

Κατηγορία
ΟΜΕΛΕΤΕΣ

Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5)
5 - Πολύ δύσκολη

Χρόνος παρασκευής
35 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος
10 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου