Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Αστακομακαρονάδα

  • Ιταλική κουζίνα
  • Αφροδισιακό

Υλικά
  • 300-400 γρ. αστακό
  • 150 γρ. λιγκουίνια βρασμένα
  • 15 γρ. βούτυρο
  • 10 γρ. κονιάκ
  • 100 γρ. μπισκ
Για την μπισκ-σως:
  • Κεφάλια από γαρίδες ή αστακό
  • 2-3 ντομάτες
  • 15 γρ. βούτυρο
  • 10 γρ. κονιάκ
  • Λίγο σέλινο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Ετοιμασία

Μπισκ-σως:

  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, προσθέτουμε τα κεφάλια του αστακού και τα σοτάρουμε πολύ καλά σπάζοντας τα.
  2. Μετά από 15-20 λεπτά σβήνουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε τις ντομάτες, το σέλινο, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 1-1:30 (αν χρειάζεται προσθέτουμε νερό).
  3. Οταν τελειώσουμε περνάμε το μίγμα από την σίτα και αν χρειάζεται δένουμε την σάλτσα μας (με λίγο αλεύρι).
  1. Βγάζουμε από την ουρά του αστακού την ψίχα και την κόβουμε σε ροδέλες (μενταγιόν)
  2. Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο, σοτάρουμε τον αστακό για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κονιάκ.
Προσθέτουμε την μπισκ-σως και μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε τα λιγκουίνι, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και κατεβάζουμε το φαγητό από την φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου