- Ιταλική κουζίνα
- Αφροδισιακό
Υλικά
- 300-400 γρ. αστακό
- 150 γρ. λιγκουίνια βρασμένα
- 15 γρ. βούτυρο
- 10 γρ. κονιάκ
- 100 γρ. μπισκ
- Κεφάλια από γαρίδες ή αστακό
- 2-3 ντομάτες
- 15 γρ. βούτυρο
- 10 γρ. κονιάκ
- Λίγο σέλινο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Ετοιμασία
Μπισκ-σως:
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, προσθέτουμε τα κεφάλια του αστακού και τα σοτάρουμε πολύ καλά σπάζοντας τα.
- Μετά από 15-20 λεπτά σβήνουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε τις ντομάτες, το σέλινο, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 1-1:30 (αν χρειάζεται προσθέτουμε νερό).
- Οταν τελειώσουμε περνάμε το μίγμα από την σίτα και αν χρειάζεται δένουμε την σάλτσα μας (με λίγο αλεύρι).
- Βγάζουμε από την ουρά του αστακού την ψίχα και την κόβουμε σε ροδέλες (μενταγιόν)
- Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο, σοτάρουμε τον αστακό για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κονιάκ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου