Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

Ατομικές ομελέτες με σαλάμι αέρος Γερμανίας

- Υλικά : Για 2 μερίδες

  • 6 αυγά
  • ½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
  • κουταλάκια χυμό λεμονιού
  • κουταλιές τριμμένο κίτρινο τυρί
  • 150 γρ.σαλάμι αέρος Γερμανίαςκομμένοσεφέτες
  • 1 κουταλιάελαιόλαδο
  • 1 κουταλιάβούτυρο
  • 1 καυτερήκόκκινηπιπερίτσα
  • Αλάτι
  • ΦρεσκοτριμμένοΠιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Χτυπάτε τα αυγά με το σύρμα των αυγών, μαζί με αλάτι, πιπέρι και το μαϊντανό.
  2. Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού, το χυμό και το τυρί. Ανακατεύετε καλά.
  3. Προσθέτετε στο μείγμα το σαλάμι, το τυρί, την κόκκινη πιπερίτσα ψιλοκομμένη και το ελαιόλαδο.
  4. Αλείφετε με το βούτυρο ατομικά φορμάκια (ή τη φόρμα που ψήνουμε τα μάφιν) και τις γεμίζετε με το μείγμα.
  5. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν οι Ομε­λέτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου