skip to main |
skip to sidebar
Ατομική στραπατσάδα με κρασί
Υλικά
- 2 αυγά
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 μικρές ώριμες ντομάτες ή 1 1/2 κουταλιά πελτέ διαλυμένο σε 1/2 ποτήρι ζεστό νερό
- 1 μικρή πράσινη πιπεριά (κέρατο)
- 1 μικρό ξερό κρεμύδι
- 1 φλιτζάνι καπνιστό τυρί/κεφαλοτύρι/γραβιέρα
- 5 πράσινες γεμιστές ελιές
- 1 σφηνάκι κόκκινο ξηρό κρασί
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
Ετοιμασία
- Βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, τις ελιές, όλα ψιλοκομμένα.
- Ετοιμάζουμε τις ντομάτες και μόλις ροδίσει το κρεμμύδι, τις ρίχνουμε στο λάδι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το τυρί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε μαζί με τα άλλα υλικά στο τηγάνι.
- Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ψηθεί καλά το αυγό και να αναμειχθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
- Τραβάμε από τη φωτιά, σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί και πράσινη σαλάτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου