Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

Ατομική στραπατσάδα με κρασί

Υλικά
  • 2 αυγά
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 μικρές ώριμες ντομάτες ή 1 1/2 κουταλιά πελτέ διαλυμένο σε 1/2 ποτήρι ζεστό νερό
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά (κέρατο)
  • 1 μικρό ξερό κρεμύδι
  • 1 φλιτζάνι καπνιστό τυρί/κεφαλοτύρι/γραβιέρα
  • 5 πράσινες γεμιστές ελιές
  • 1 σφηνάκι κόκκινο ξηρό κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη

Ετοιμασία

  1. Βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, τις ελιές, όλα ψιλοκομμένα.
  2. Ετοιμάζουμε τις ντομάτες και μόλις ροδίσει το κρεμμύδι, τις ρίχνουμε στο λάδι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  3. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το τυρί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  4. Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε μαζί με τα άλλα υλικά στο τηγάνι.
  5. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ψηθεί καλά το αυγό και να αναμειχθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
  6. Τραβάμε από τη φωτιά, σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε.
  7. Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί και πράσινη σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου