skip to main |
skip to sidebar
ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ
Υλικά:
- ρύζι αμερικάνικου τύπου
- 1/2 κιλό μικρές γαριδούλες καθαρισμένες (στα σούπερμαρκετ θα βρείτε σακουλάκι με καταψυγμένες, προβρασμένες και καθαρισμένες γαριδούλες)
- 1/2 φλιτζ. λάδι ή βούτυρο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 2 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια
- 1 πράσινη ψιλοκομμένη πιπεριά
- αλάτι, πιπέρι
- 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα
- 1 κουτάκι ντοματούλες
Εκτέλεση:
- Βράζετε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων και το σουρώνετε.
- Ετοιμάζετε την κόκκινη σάλτσα από γαρίδες: Ζεσταίνετε το λάδι ή το βούτυρο και σωτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και τις ντοματούλες.
- Σκεπάζετε την κατσαρόλα για να σιγοβράσει η σάλτσα. Σε 20 λεπτά, ανοίγετε και προσθέτετε τις γαρίδες ωμές και με ανοιχτή την κατσαρόλα αφήνετε να σιγοβράσουν 7 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου