Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

ΓΑΥΡΟΙ Ή ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΡΙΓΑΝΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)

  • 1 1/2 κιλό γαύρος ή σαρδέλες
  • 1 φλιτζάνι τσ. ελαιόλαδο
  • 5 - 6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 - 2 λεμόνια
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζετε και πλένετε τα ψάρια από λέπια και εντόσθια , (τους κόβετε τα κεφάλια).
  2. Τα βάζετε σε ρηχό ταψί, τους ρίχνετε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το σκόρδο το λεμόνι και ελάχιστο νερό.
  3. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή κρύο σε θερμοκρασία δωματίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου