Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

Χοιρινό Κρέας με Χόρτα Τσιτσιριστά

Υλικά

· 2 κιλά άγρια χόρτα

· 1 κιλό χοιρινό κρέας τεμαχισμένο

· 1 κούπα λάδι

· 1 μεγάλο κρεμμύδι

ψιλοκομμένο

· 1 μεγαλο πράσο ψιλοκομμένο

· Αρκετό μάραθο

Εκτέλεση

Σωτάρουμε το κρεμμύδι στοι ζεστό λάδι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το χοιρινό να τσιγαριστεί και αυτό και μετά ρίχνουμε και το πράσο. Σε αυτήν τη φάση ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Αφού σωταριστούν τα υλικά, ρίχνουμε μάραθο και νερό για να βράσει το κρέας για περίπου 1 ώρα. Οταν έχει ψηθεί μέτρια το κρέας, ρίχνουμε και τα χόρτα να βράσουν. Το φαγητό πρέπει να μείνει με το λάδι του, και για αυτό τα χόρτα λέγονται τσιτσιριστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου