Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΡΙΓΑΝΗ

Υλικά
  • 1 ½ κιλό χταπόδι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια (κομμένα)
  • ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου (λιωμένες)
  • 4 κουταλιές ξύδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • ρίγανη, μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
Εκτέλεση
  1. Πλένουμε το χταπόδι και το βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσει. Χωρίς νερό και σε σιγανή φωτιά. Το τρυπάμε να δούμε εάν μαλάκωσε. Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε πιατέλα.
  2. Μέσα σε μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και περιχύνουμε το χταπόδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου